Biografie

Rick Sessink (Tilburg, 30 december 1986) groeide op in ‘s-Hertogenbosch.

Als into the woodskind ontwikkelde hij zijn passie voor theater in de regionale producties van de Meijerij: Rags en Children of Eden. Rick maakte zijn professionele debuut op twaalfjarige leeftijd in de musical Oliver! van Joop van den Ende Theaterproducties. Hij speelde de rol van Kappie in het Theater aan de Parade in Den Bosch en de Stadsschouwburg in Utrecht. Daarna vertolkte hij verschillende hoofdrollen in de musicals van het Jeroen Bosch College.

Na het behalen van zijn diploma verhuisde hij naar Tilburg. Hij begon zijn studie aan de MusicAllFactory, om vervolgens Muziektheater te gaan studeren aan het Fontys Conservatorium. Tijdens zijn opleiding vertolkte hij o.a. de rollen van Sjaak (‘Into The Woods’) en Jimmy Powers (‘City of Angels’). Ook speelde hij veel bij het entertainment van de Efteling.

Hij kreeg zanglessen van Edward Hoepelman, Ivar Costenoble en Katrien Verheijden. Dramalessen van Roeland Vos, Marc Krone, Oda Buijs en Julia Bless en hij volgde danslessen bij Florian Boutonnier, André de Jong, Danielle Waijers, Caroline Nijendorf en Erwin Aarts. Daarnaast volgde hij workshops en masterclasses bij Paul Eenens, Wietske van Tongeren, Annemieke van Dam en Seth Gaaijkema.

In 2009 won hij met het Fontys Jazz Choir het televisieprogramma ‘Korenslag’.

Rick sloot in 2010 samen met Lotte Verhoeven zijn studie af met de voorstelling ‘The Last 5 Years’ van Jason Robert Brown, onder regie van Bruun Kuijt. In oktober 2010 hernamen ze deze voorstelling met een eenmalige reprise in Theater M-Lab.

 

Zilt

Vanaf september 2010 vertolkte Rick de rol van Sjaak in de M-Lab productie ‘Into The Woods’, waarmee hij drie weken door het land tourde. Hierna was hij te zien als Jaap in ‘Volendam de musical’ van De Graaf & Cornelissen Producties.

Daarna volgde ‘Wij, Nederlanders’, een muziektheaterprogramma met de liedjes van Jules de Corte. In seizoen 2012 – 2013 was te zien als Blauwe Toon, één van de titelrollen in ‘De Jantjes’ en als solist in ‘Nederland Musicalland’, een theaterconcert met alle hoogtepunten uit vijftig jaar Nederlandse musical. In 2014 werkte hij mee aan de reprise van De Jantjes, ditmaal in de rol van Schele Manus. Daarnaast verleende hij zijn medewerking aan diverse Musical Awards Gala’s en de Musical Sing-a-Long.

Dit seizoen speelt hij in de theatervoorstelling ‘ANNE’, over het dagboek van Anne Frank, in Theater Amsterdam. Hier is hij te zien in verschillende kleine rollen en is hij understudy van Peter van Pels, Hello en Peter Schiff.

Als stemacteur is Rick te horen in diverse series op Disney XD en Disney Channel en Zapp en maakt hij deel uit van de zangformatie The JukeBoxBoys.